Reisinformatie

Reisinformatie Marokko

 

Voor een prachtige vakantie hoef je niet altijd ver weg te gaan! Helemaal in het noorden van Afrika ligt het fantastische land Marokko. Marokko heeft veel leuke steden zoals Marrakech, Fez en Rabat. Een top bestemming voor een diverse vakantie…

 

Bezienswaardigheden Marokko

 

Marokko is een groot land met verschillende culturen en veel bezienswaardigheden. Wij hebben geprobeerd de mooiste en leukste bezienswaardigheden te verzamelen.

  • Steden: Marrakech, Fez, Rabat en Casablanca
  • Djemaa el Fna
  • Hoge Atlas
  • Hassan Moskee
  • El-badi paleis
  • Majorelletuin

 

Klimaat / beste reistijd Marokko

 

Marokko heeft het landklimaat. Dit klimaat kent grote verschillen in temperaturen ’s nachts en overdag. ’s Nachts kan het tot het vriespunt afkoelen, terwijl je overdag nog heerlijk in de zon hebt gelopen. Het hoogseizoen van Marokko loopt ongeveer van mei tot en met oktober.

 

Waar ligt Marokko?

 

Marokko is een land in het noordelijkste puntje van het continent Afrika. Marokko grenst aan de Middellandse Zee, de Atlantische Oceaan en de Straat van Gibralter. Ook Algerije en de Westelijke Woestijn grenzen aan Marokko. Wanneer je vanuit Amsterdam naar Marokko vliegt ben je gemiddeld drie uur onderweg.

 

Valuta Marokko

 

In Marokko is de valuta en munteenheid de Dirham.

Benieuwd naar allerlei leuke Marokko feitjes, de geschiedenis van Marokko en de verschillende steden in Marokko? Kijk dan op de Wikipedia Marokko pagina.